HVOR LÆNGE KAN DU BRUGE EN AUTOSTOL?

Be Sociable, Share!

  Det er dyrt at få børn. Det er derfor oplagt at spare penge, hvor penge spares kan – men du bør aldrig gå på kompromis, når det kommer til sikkerhed. Kvaliteten og standen af dit barns autostol kan have store betydning for, hvor voldsomme konsekvenser en eventuel ulykke vil have. Men hvor længe kan du egentlig bruge en spritny autostol?

  Intet holder evigt. Det ved vi allesammen. Men autostolene fra CYBEX er udviklet under så høje kvalitetskrav, at de som minimum kan beskytte dit barn gennem hele den aldersgruppe, som autostolen er udviklet til. Derudover kan babyautostole og autostole til de mindre børn ofte bruges til barn nummer 2 også.

  Mere specifikt betyder det, at:

  Gruppe 0+ (fødsel til 18 måneder) = 1,5 år

  Babyautostole fra CYBEX (Cloud Q, Aton Q, Aton M, Aton 5 og ATON) kan bruges til barn nummer 2 og derfor i op til 7 år. Den lange brugsperiode skyldes, at der formentlig vil være en periode mellem to børn, hvor stolen ikke tages i brug.

  Gruppe 0+/1  (fødsel til 4 år) = 4 år

  Den bagudvendte Sirona kan også bruges til barn nummer 2 og derfor i op til 8 år fra første montering i bilen.

  Gruppe 1 (ca. 9 måneder til 4 år) = ca. 3 år

  Juno 2-Fix, der dækker denne aldersgruppe, kan også bruges til barn nummer to og derfor i op til 7 år.

  Gruppe 1/2/3 (ca. 9 måneder til 12 år) = ca. 11 år

  Stole, der vokser i takt med barnet, såsom Pallas M, Pallas M-Fix, Pallas 2-Fix og Pallas-Fix, opfylder sikkerskrav for flere aldersgrupper og kan derfor bruges indtil, at det ikke længere er lovpligtigt, at barnet sidder i en autostol. Efter så lang tid (ca. 11 år), hvor stolen har ydet maksimal beskyttelse af dit barn, må stolen ikke længere bruges. Stolen kan derfor ikke bruges til barn nummer 2.

  Gruppe 2/3 (ca. 3 til 12 år) = ca. 9 år

  Autostole til større børn, såsom Solution Q3-Fix og Solution M-Fix kan maksimalt bruges i 9 år og kan derfor ikke bruges til barn nummer 2.

  Det er vigtigt at huske på, at det ikke er produktionsdatoen, der bestemmer, hvornår stolen er forældet. Det er derimod købsdatoen. Køber du derfor en Cloud Q i april 2017, vil du kunne bruge stolen i 7 år (fordelt på to børn) fra denne dato. Efter produkternes respektive tidsgrænser har de i en længere periode været udsat for høje udsving i temperaturer og høj soleksponering i bilen. Det ældrer stolene og medfører slitage – også på de højkvalitetsmaterialer, som anvendes i vores autostole.

  Hvorfor er gamle og brugte autostole farlige?

  Over tid, og særligt hvis man har været involveret i en ulykke, kan der dannes hårfine sprækker i stolens konstruktion. Sådanne slitageformer kan ikke ses med det blotte øje, men kan vokse sig større, hvis stolen fortsat tages i bruges. En tilsyneladende harmløs sprække kan føre til totalødelæggelse af materialet. Det kan ske spontant under en kollision grundet de store kræfter, som stolen udsættes for. Samtidig kan en sådan sprække vokse sig større med tiden, hvis den går ubemærket hen.

  Derfor bør du kun bruge en brugt autostol, hvis den er under 6 år gammel, og hvis du kender dens historik (eksempelvis brugt til søskende, familiemedlemmers eller gode venners børn). En brugt autostol skal fungere akkurat lige så godt som en spritny autostol, og den skal naturligvis passe til barnet såvel som bilen. Ellers kan den ikke give dit barn den tilstrækkelige beskyttelse.

  Vi har flere blogindlæg på bloggen, som fortæller mere om barnets sikkerhed, når I er på farten: http://blog.cybex-online.com/dk/category/safety/

  Be Sociable, Share!