FOR & IMOD: Sikkerhedspuder i varmen

Be Sociable, Share!

  Dit barn er nu blevet så stort, at du skal på jagt efter en fremadvendt stol. Du har to valg: En fremadvendt stol med selesystem og en fremadvendt stol med sikkerhedspude. Hvilken vælger du?

  Testresultater viser, at fremadvendte stole med sikkerhedspude er det sikreste alternativ til bagudvendte autostole. Sikkerhedspuden sænker nemlig belastningen på barnets nakke og hoved med op til 40% sammenlignet med en fremadvendt stol med selesystem. Alligevel hører vi, at folk er tøvende overfor sikkerhedspuden. Ofte er de bange for, at barnet vil føle sig fastklemt, og at barnet vil få det varmt bag puden.

  Her skal man huske på:

  • I en stol med sikkerhedspude har barnet faktisk mere bevægelsesfrihed end i en stol med selesystem. Skuldrene er ikke låst fast af selerne, og barnet kan derfor frit bevæge sine arme. Puden kan endda bruges som et legebord, mens man er på farten.
  • Der er ofte mere plads mellem barn og pude end, man umiddelbar tror. Der skal gerne være plads til en voksenhånd mellem pude og barn. På den måde sidder puden stramt mod barnets krop, dog uden at trykke.

  Derudover er puderne på vores Pallas M/Pallas M-Fix og PLATINUM Line Sirona enhåndsjusterbare for maksimal komfort og brugervenlighed.

  One-hand-adjustable-safety-cushion

  Sikkerhedspude

  Ved bagudvendt montering fordeles energien fra en frontalkollision ligelidt over rygdelens store areal, så de sensitive områder på barnes krop forbliver beskyttede. Ved fremadvendt montering sikres denne beskyttelse ved hjælp af vores pantenteret sikkerhedspude. Kollisionskræfterne fordeles over og absorberes af sikkerhedspuden. Systemet minder om en udløst airbag og bidrager til en markant reducering af kollisionskræfterne. Selen føres gennem puden, så den ikke skærer ind i barnet, og barnets sensitive nakke og skuldre forbliver beskyttede. I forbindelse med offentliggørelsen af deres testresultater for vores Juno 2-fix, bekræftede tyske Stiftung Warentest, at fejlbrug af produktet praktisk talt er umuligt (test 11/2013, side 80).

  Lær mere om teknologien bag sikkerhedspuder i denne video:

  Be Sociable, Share!